Karstais džina Todijs (Hot Gin Toddy)
9. janvāris, 2025 pl. 15:38,
Nav komentāru
Sastāvdaļas:
- 50ml Sabiles ābolu džina (vari pasūtīt to šeit);
- 30 ml svaigi spiestas citronu sulas;
- 1 tējkarote cukura vai medus;
- citrons;
- 150 ml karsta ūdens;
- kanēļa standziņa.
Pagatavošana:
- Stikla krūzē (vai citā traukā ar osiņu) ielejiet džinu, citronu sulu un cukuru vai medu.
- Pievienojiet karsto ūdeni un labi samaisiet, līdz cukurs vai medus izšķīst.
- Dekorējiet ar kanēļa standziņu un citrona šķēli. Pasniedziet un izbaudiet!
Rekomendācijas:
- Tāpat kā klasisko karsto Todiju, šo dzērienu var pielāgot savām vēlmēm. Pielāgojiet gan citronu sulas, gan cukura vai medus daudzumu pēc savas garšas. Sāciet ar nelielu daudzumu un, ja nepieciešams, pievienojiet vēl.
- Izvēlieties saldinātāju pēc garšas - baltais cukurs ir klasiska izvēle, bet brūnais cukurs cukurs un medus piešķirs dzērienam jaunu garšas buķeti.
- Vislabāk ir izmantot svaigi spiestu citronu sulu, izspiežot krūzē dažas citrona daiviņas. Gatavās citrona sulas var izmantot, pielāgojot daudzumu pēc garšas.
- Kanēļa standziņa šajā dzērienā ir gandrīz obligāta. Tā piešķir papildu aromātu un var tikt izmantota kā maisāmais kociņš.
- Vislabāk šo dzērienu gatavot ar karstu (nevis verdošu) ūdeni. Ūdens temperatūra būs ideāla, ja to uzsildīsiet tējkannā vai mikroviļņu krāsnī aptuveni 30–45 sekundes.